آشنایی صفر تا صد با بازارهای مالی

 

 

اقتصاد، علمی پیچیده و فراگیر است. در هر بخش آن قوانین و تعاریف متفاوت و منحصربه‌فردی وجود دارد که بدون دانستن آن‌ها نمی‌توان اقدامات و ت‌های درستی اتخاذ کرد. یکی از بخش‌های اقتصاد، بازارهای مالی (Financial markets) هستند. در اقتصاد به مکانی که خریداران و فروشندگان در آن به مبادله کالا و خدمات می‌پردازند، بازار گفته می‌شود. این بازار وماً یک مکان فیزیکی نبوده و فضای مشخصی ندارد. در یک نگاه جامع در این بازارها، دارایی‌های فیزیکی و دارایی‌ها مالی مبادله می‌شوند اما تفاوت این دو بازار چیست؟

در بازارِ دارایی‌های واقعی، دارایی‌هایی که ماهیت فیزیکی دارند، دادوستد می‌شوند؛ مانند اتوموبیل، ملک، تجهیزات کارخانه و. اما در بازار دارایی‌های مالی، افراد حقیقی و حقوقی به مبادله اوراق قرضه، سهام و. می‌پردازند. بازارهای مالی با توجه به ویژگی‌های متفاوتی دسته‌بندی می‌شوند که در این مقاله به آن‌ها خواهیم پرداخت و هر یک را به صورت اجمالی توضیح خواهیم داد.

تقسیم‌بندی بازارهای مالی از نظر زمان سررسید

یکی از رویکردهایی که به وسیله آن بازارهای مالی را دسته‌بندی می‌کنند، رویکرد سررسید تعهدات مالی است. با توجه به این رویکرد، بازارهای مالی به دو دسته بازار پول و بازار سرمایه تقسیم می‌شوند.

در بازار پول (Money market) همان‌طور که از نامش نیز مشخص است، پول و دارایی‌هایی که مشابه آن هستند، مبادله می‌شوند. منظور از مشابه بودن از نظر سررسید است. دارایی‌هایی که سررسید آنها کمتر از 1 سال است، در دسته دارایی‌های مشابه به پول قرار می‌گیرند. با توجه به سررسید کمتر از یک سال، این بازار، بازاری کوتاه‌مدت به حساب می‌آید که دارای سه مشخصه است؛ اولاً، این بازار دارای نقدشوندگی بالاست؛ به عبارتی هر زمان که بخواهید می‌توانید از دارایی خود به صورت نقدی استفاده کنید. ثانیاً، این بازار دارای ریسک پایینی از نظر پرداخت است و ثالثا، این بازار دارای ارزش اسمی بالایی است. ابزارهایی که در این بازار استفاده می‌شوند، اوراق بهادار کوتاه‌مدت سه ماهه، شش ماهه یا یک ساله، اوراق تجاری، قراردادهای بازخرید و. هستند.

ادامه مطلب


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها